WEKO3
アイテム
The anti-glycation potential of rice
https://doi.org/10.14988/00028863
https://doi.org/10.14988/00028863e1bcd883-33a7-43a1-b0bc-805c0e16ef1f
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
要旨/abstaract (286.0 kB)
|
|
|
zk1225.pdf (4.1 MB)
|
|
Item type | 学位論文 / Thesis or Dissertation(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2022-04-18 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The anti-glycation potential of rice | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | eng | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Study of the anti-glycative effect of rice obtained from Japanese and Sri Lankan rice varieties, and identifying the substances resposible for their anti-glycative effect | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_db06 | |||||
資源タイプ | doctoral thesis | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.14988/00028863 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
アクセス権 | ||||||
アクセス権 | open access | |||||
アクセス権URI | http://purl.org/coar/access_right/c_abf2 | |||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||
その他のタイトル | 米の抗糖化能力 | |||||
言語 | ja | |||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||
その他のタイトル | コメ ノ コウトウカ ノウリョク | |||||
言語 | ja-Kana | |||||
著者 |
Wickramasinghe, Ursula Pasandee Pabasara
× Wickramasinghe, Ursula Pasandee Pabasara |
|||||
著者所属 | ||||||
言語 | ja | |||||
値 | 生命医科学研究科 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Graduate School of Life and Medical Sciences | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The study shows that rice water has a strong inhibitory efficacy against various AGEs and the bran layer of rice is mainly responsible for its anti-glycation activity. There are many unknown bioactive compounds in bran with anti-glycation potential. Thus, stable bioactive compounds responsible for anti-glycation of rice bran are yet to be identified. The clinical data suggests that DBR or SARFR when compared with polished rice, contributes to health promotion, including skin condition, by reducing the indigestibility of brown rice and ensuring nutrition, which facilitates continuous intake. | |||||
言語 | en | |||||
書誌レコードID | ||||||
識別子タイプ | NCID | |||||
関連識別子 | BD01727473 | |||||
関連サイト | ||||||
関連タイプ | isFormatOf | |||||
識別子タイプ | URI | |||||
関連識別子 | https://doors.doshisha.ac.jp/opac/opac_link/bibid/BB13207266/?lang=0 | |||||
言語 | ja | |||||
関連名称 | 掲載刊行物所蔵情報へのリンク / Link to Contents | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
出版タイプ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
学位名 | ||||||
言語 | ja | |||||
学位名 | 博士(理学) | |||||
学位名 | ||||||
言語 | en | |||||
学位名 | Doctor of Philosophy in Science | |||||
学位授与機関 | ||||||
学位授与機関識別子Scheme | kakenhi | |||||
学位授与機関識別子 | 34310 | |||||
言語 | ja | |||||
学位授与機関名 | 同志社大学 | |||||
言語 | en | |||||
学位授与機関名 | Doshisha University | |||||
学位授与年月日 | ||||||
学位授与年月日 | 2022-03-22 | |||||
学位授与番号 | ||||||
学位授与番号 | 甲第1225号 | |||||
指導教員 | ||||||
寄与者識別子Scheme | WEKO | |||||
寄与者識別子 | 17121 | |||||
寄与者識別子Scheme | CiNii ID | |||||
寄与者識別子URI | http://ci.nii.ac.jp/nrid/1000040191655 | |||||
寄与者識別子 | 1000040191655 | |||||
寄与者識別子Scheme | e-Rad | |||||
寄与者識別子URI | https://kaken.nii.ac.jp/ja/search/?qm=40191655 | |||||
寄与者識別子 | 40191655 | |||||
寄与者識別子Scheme | ORCID | |||||
寄与者識別子URI | https://orcid.org/0000-0002-2682-752X | |||||
寄与者識別子 | 0000-0002-2682-752X | |||||
寄与者識別子Scheme | AID | |||||
寄与者識別子URI | https://ci.nii.ac.jp/author/DA13348772 | |||||
寄与者識別子 | DA13348772 | |||||
姓名 | Yonei, Yoshikazu | |||||
言語 | en | |||||
姓名 | 米井, 嘉一 | |||||
言語 | ja | |||||
姓名 | ヨネイ, ヨシカズ | |||||
言語 | ja-Kana |