ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 所属別コンテンツ
  2. 人文科学研究所
  3. 紀要論文
  4. 社会科学
  5. 52(1-2)
  1. 紀要論文
  2. 研究所
  3. 社会科学
  4. 52(1-2)

日本社会への鹿肉の普及に向けた課題と方策

https://doi.org/10.14988/00029195
https://doi.org/10.14988/00029195
103cd71a-0463-4647-82b0-e63a50000134
名前 / ファイル ライセンス アクション
007001330003.pdf 007001330003.pdf (573.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2022-09-12
タイトル
タイトル 日本社会への鹿肉の普及に向けた課題と方策
言語 ja
タイトル
タイトル ニホン シャカイ エノ シカニク ノ フキュウ ニ ムケタ カダイ ト ホウサク
言語 ja-Kana
タイトル
タイトル Challenges and measures for the spread of venison in Japanese society
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題 鹿, 鹿肉, 大量調達, 大量生産, 大量消費, 地域振興
deer, venison, mass procurement, mass production, mass consumption, regional promotion
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.14988/00029195
ID登録タイプ JaLC
アクセス権
アクセス権 open access
アクセス権URI http://purl.org/coar/access_right/c_abf2
著者 鍛冶, 博之

× 鍛冶, 博之

WEKO 2215
CiNii ID 9000006341184
AID DA18180638

ja 鍛冶, 博之

ja-Kana カジ, ヒロユキ

en Kaji, Hiroyuki

Search repository
著者所属
言語 ja
値 徳島文理大学総合政策学部准教授
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 本稿は,ジビエとして注目を集める鹿の食肉化に焦点を当て,日本社会での鹿肉の普及・定着に向けた問題とその改善方法を多面的・総体的に考察することを目的とする。本稿1では鹿肉が日本でどのように受容され認識されたかを概観する。本稿2では日本社会で鹿肉の普及が抑制されてきた背景について,大量調達,大量生産,大量販売・大量消費の3つの観点から解明する。本稿3では本稿2を踏まえ,将来的な鹿肉の大量調達・大量生産・大量消費の実現方法を提案する。最後に本稿1~3の考察を踏まえ,鹿肉を活用した地域振興の可能性に言及する。
言語 ja
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In a previously published paper, we confirmed the actual damage to agriculture, forestry and fisheries caused by wild birds and beasts(especially deer)in various parts of Japan, the process of deer becoming harmful birds and beasts, deer breeding factors and various problems caused by them, and we considered measures for managing the number of animals. The article is a sequel to the previous discussion.
In this paper, we focus on venison, which is attracting attention as one of the methods for managing the number of deer and is also attracting attention as a gibier dish. And the purpose of this study is to consider the problems for the spread and establishment of venison in Japanese society and how to improve them in a multifaced and comprehensive manner.
言語 en
内容記述
内容記述 論説(Article)
書誌情報 ja : 社会科学
en : The Social Science(The Social Sciences)

巻 52, 号 1-2, p. 47-76, 発行日 2022-08-31
出版者
出版者 同志社大学人文科学研究所
言語 ja
出版者(英)
出版者 Institute for Study of Humanities & Social Sciences, Doshisha University
言語 en
ISSN
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 04196759
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00108933
権利者情報
権利者識別子Scheme AID
権利者識別子 DA00394518
権利者名 同志社大学人文科学研究所
言語 ja
権利者名 Institute for Study of Humanities & Social Sciences, Doshisha University
言語 en
関連サイト
関連タイプ isFormatOf
識別子タイプ URI
関連識別子 https://doors.doshisha.ac.jp/opac/opac_link/bibid/SB00958720/?lang=0
言語 ja
関連名称 掲載刊行物所蔵情報へのリンク / Link to Contents
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
日本十進分類法
主題Scheme NDC
主題 648.29
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-07-27 09:20:43.853383
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3