@article{oai:doshisha.repo.nii.ac.jp:02000352, author = {関, 智宏 and Seki, Tomohiro}, issue = {6}, journal = {同志社商学, Doshisha Shogaku (The Doshisha Business Review)}, month = {Mar}, note = {本稿では、社会を構成する利害関係者が、持続的な経営を実践する中小企業が重要であると認識するための1つの方策として、中小企業を軸とした社会的価値共創を提唱することを目的としていた。ここでいう社会的価値とは、企業による商品やサービスが顧客(市場)に供給され続けなければならない、さまざまな利害関係者とその根幹的な目的と共鳴することで生じる価値のことである。共創とは、まさにこの共鳴のことを意味する。本稿では、行政、メディア、そして大学など教育機関の3者をとりあげ、中小企業とそれにかかる利害関係者との間での社会的価値共創の具体的方策を提示した。, The aim of this paper was to propose social value co-creation based on SMEs as one solution for the stakeholders that make up society to recognise the importance of SMEs practising sustainable management. Social value here refers to the value that arises from resonance with the various stakeholders and their fundamental objectives, which require the continued supply of products and services by companies to their customers (the market). Co-creation means precisely this resonance. This paper presents a solution for social value co-creation between SMEs and their stakeholders, taking three actors - government, media and educational institutions such as universities., 麻生潤准教授定年退職記念号(Special issue in commemoration of Associate Professor Jun Aso's retirement), application/pdf}, pages = {1155--1167}, title = {社会的価値共創をつうじた中小企業の持続可能な経営}, volume = {75}, year = {2024}, yomi = {セキ, トモヒロ} }