@article{oai:doshisha.repo.nii.ac.jp:00019894, author = {谷山, 勇太 and Taniyama, Yuta}, issue = {78}, journal = {社会科学, The Social Science(The Social Sciences)}, month = {Mar}, note = {宝永7年(1710)から万延元年(1860)まで約150年の間書き継がれた天龍寺の寺務日誌『年中記録』。そのなかには、嵐山の麓の河原に営まれた日切茶店の出店記録が書き留められた。本稿では、嵐山を花見に訪れる人びとを目当てに商いした日切茶店の営みを通して、近世という時間のなかで生まれた花の名所嵐山の成熟を追う。, The Tenryuji diary "Nenchu Kiroku" was being kept during about 150 years(1710-1860) in Tokugawa Era.In that,the records of the Tea Stall―for people visiting Arashiyama in the Cherry-Blossom Season― was written down . I state the sight Arashiyama born in the early modern times through the records, in this article., 論説(Article), application/pdf}, pages = {23--55}, title = {近世の嵐山と日切茶店 : 天龍寺の寺務日誌を素材として}, year = {2007}, yomi = {タニヤマ, ユウタ} }